Att äta mat efter säsong har mängder med bra fördelar. Förutom att råvarorna är färska, smakar de också mer, de är mer näringsrika och nyttigare, det innebär en minskad miljöpåverkan och inte lika mycket energi går åt när råvarorna får mogna på egen hand och dessutom är de ofta billigare. Så att handla och äta närodlat och säsongsbaserat är en win-win-win för alla.

Ibland kan jag dock känna mig lite vilse i gröna delen av matbutiken, där finns ju allt, så hur ska en veta vad som är i säsong just nu? Av den anledningen har jag sammanställt ”i säsong just nu” – så att jag och ni lättare ska veta och kunna välja det som är färskt, närodlat och smakar allra bäst just nu.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.