Såhär i sommartider gör vi sallader av alla dess slag. Med pasta, potatis, bovete, couscous… men det som många gånger gör salladen är dressingen. Här kommer en lite kryddigare dressing med asiatiska toner som vi toppade en pastasallad häromdagen

5 min / 6 portioner

Ingredienser
1 dl olivolja citron
1 dl olivolja neutral
En halv chili
2 tsk ingefära (finhackad)
2 vitlöksklyftor
1 tsk mushroom soja
1 tsk balsamvinäger
En halv kruka koriander

Blanda oljan med sojan och balsamvinägern. Finhacka chilin (undvik kärnorna om du inte önskar superhetta), ingefäran samt vitlöksklyftorna och tillsätt i oljeblandningen. Slutligen riv av koriander och rör ner.

En dressing som piffar upp de flesta salladerna. Smaklig sommarlunch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.