Perfekt för den spontana kaffebjudningen eller som utfyllnad vid bullfikan. En lätt sats som ger många kakor att förvara (och äta) på burk.

1,5 h /  30 st småkakor

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
1½ dl socker
½ tsk bakpulver
2 st lime, rivet skal
75 gram smör
1 litet ägg

Pensling:
1 ägg

Hacka ihop mjöl, socker, bakpulver, rivet limeskal och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen (knåda alltså inte någon längre stund). Lägg degen i folie eller plastfilm och låt den vila i kylskåp cirka 1 timme, det gör den mer lättarbetad.

Ta ut degen ur kylen och rulla ihop till lillfingersmala stänger. Skär dem cirka fem centimeter långa och lägg på en bakpappersbeklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, varmluft, i cirka 8 minuter (tiden kan variera från ugn till ugn, är du osäker, gör en testomgång med en kaka eller två innan du gräddar hela plåten).

Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan torrt tills det är mumsdags!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.